Trimsalon ‘t Smitje

 

E-mailadres: info@tsmitje.nl

Behandelingen in de salon:

Bij Trimsalon ‘t Smitje kunt u terecht voor de volgende  behandelingen:

Borstelen:

Wassen:

Föhnen:

Ontklitten:

Knippen:

Effileren en uitdunnen:

Scheren:

Plukken/Strippen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ppen:

Nagels knippen/ Oren en Ogen schoonmaken:

We hebben verschillende borstels en kammen voor  alle hondenrassen , zodat uw hond het juiste materiaal op zijn of haar vacht krijgt. Door de juiste materialen te gebruiken op uw hond word de vacht niet beschadigd en blijft uw hond een mooie en gezonde vacht houden.

In m’n salon worden professionele shampoo’s gebruikt voor alle soorten vachten. Mijn bad is ook hydraulisch zodat uw hond er makkelijk in kan.

Wij hebben een professionele waterblazer, dat is een harde föhn die de waterdruppels uit de vacht blaast. Hierbij gaat ook het losse haar /ondervacht eruit. Er is ook een handföhn, daar blazen we de hond verder mee droog.

Klitten zijn opeen gepropte haarbolletjes die bijna niet meer door te kammen zijn. Soms veroorzaken klitten irritatie en smetplekken. De huid wat onder de klit zit verstikt en de huid wordt schilferig en rood. In een latere fase gaat het haar vervilten, het enige wat ik er dan nog aan kan doen is uw hond kort scheren. Dan kan de huid weer ademen en kan er een nieuwe vacht op groeien.

Knippen wordt toegepast bij honden met een fijne haarsoort. Deze honden worden gewassen, uitgeblazen en volledig uitgekamd. Daarna worden ze met de rechte schaar in model geknipt. Het is belangrijk om ze klitvrij te houden. Als uw hond veel klitten krijgt kan het zo zijn dat de hond niet meer op de gewenste lengte kan worden geknipt.

Bij honden waarvan de vacht geëffileerd wordt, zal eerst het dode haar worden weggeplukt. Daarna wordt met de effileerschaar de vacht uitgedund en ingekort.

 

Deze methode wordt toegepast bij diverse trimtechnieken vanwege het feit dat sommige lichaamsdelen altijd geschoren moeten worden, dit is afhankelijk van de rasstandaard. Sommige honden worden helemaal geschoren. Dit gebeurt op wens van de eigenaar, omdat het karakter van de hond een andere behandeling niet toelaat of wanneer de vacht zo in de klit zit dat er geen andere mogelijkheden meer zijn. Scheren wordt gedaan met behulp van een professionele tondeuse. Afhankelijk van de gewenste lengte wordt er gebruikt gemaakt van verschillende scheerkoppen.

Bij het plukken wordt de oude bovenste laag van de vacht verwijderd. Dit wordt gedaan bij honden met een ruwharige vacht. De vacht moet dan wel plukrijp zijn, dit betekent dat de dekharen los moeten zitten zodat deze gemakkelijk en pijnloos te verwijderen zijn. Heeft u twijfels of uw hond al plukrijp is, kom dan gerust even langs. Strippen is een andere vorm van plukken. In dit geval wordt de hond niet helemaal tot op de onderwol geplukt. Er blijft een gedeelte van de ruwe bovenvacht staan. De hond ziet er natuurlijker uit. Bij een stripvacht is het echter wel de bedoeling dat de hond vaker een bezoek brengt aan de trimsalon. Minimaal 4 keer per jaar is meestal genoeg om de vacht in optimale conditie te houden.

Nagels knippen zit bij de trimbeurt inbegrepen. Los nagels knippen kost 5 euro voor een kleine hond en voor een grote en hele grote hond is het 7,50

We maken de ogen schoon door de vieze haren weg te knippen en met een doekje de losse viezigheid bij de ogen voorzichtig weg te vegen.

Oren plukken we niet te vaak uit, alleen als het echt nodig is. Anders krijgt uw hond juist snel kans op oorontsteking.

Ontwollen/ Ondervacht verwijderen:

Bij het ontwollen wordt het losse onderhaar verwijderd. Dit word gedaan met daarvoor bestemd trimgereedschap. We gebruiken ook een professionele waterblazer, dit is een grote krachtige föhn die het water en de losse haren eruit blaast.